De trap naar beneden

Informatie

Datum: 28 november 2022
Locatie: de trap naar de 1e verdieping
Attributen: Boek - Kroniek van een onzichtbare man (H.Nijholt), Kunstwerk - Herinnering aan Haskerland (K. vd Sloot)

Overigens

Op de trap naar beneden kon ik voor het eerst mijn nieuwe daglichtlampen uitproberen. Op de achtergrond hangt ‘Herinnering aan Haskerland’ van mijn vriend Koos van der Sloot. Dit werk mocht ik van mijn werkgever uitzoeken, toen ik 25 jaar bij de zaak was. Koos is dood, maar we hebben zijn eieren nog. In zijn hand heeft Meneer Houtman mijn boek Kroniek van een Onzichtbare Man, met herinneringen aan de eerste 30 jaar van mijn leven. Dat staat alleen in mijn eigen boekenkast.

Opeens moet ik denken aan het feit, dat ik in het verleden wel eens opmerkingen kreeg, dat ik bij de publicatie van mijn korte verhalen op Facebook zo vaak een foto met mezelf plaatste. Mijn oprechte verweer was, dat verhalen met zo’n herkenbare foto op een vluchtig medium nu eenmaal meer aandacht krijgen. Door voortaan meneer Houtman in beeld te brengen in plaats van mezelf, maak ik mezelf weer onzichtbaar, en voel ik mij senang bij.

Bekijk ook...

Verzopen spreeuw

Waar het om gaat is een liedje van Boudewijn de Groot en Lennaert Nijgh uit 1966: Verdronken Vlinder. Dat werd door Cees de Wolff in het fries vertaald naar Fersopen protter, voor de allochtonen onder u: Verzopen spreeuw.

een vriend

Voor de volledige foto en toelichting klik op

De grens over

Meneer Houtman houdt mij danig bezig. ’s ochtends wakker wordt – om uurtje of 7, 6, 5 – dan loopt hij al weer te rommelen in mijn hoofd. En dat is erg vermoeiend. Ik zet hem het huis niet uit maar het werd tijd, dat hij op vakantie ging, de wijde wereld in. DE GRENS OVER.