De trap naar beneden

Informatie

Datum: 28 november 2022
Locatie: de trap naar de 1e verdieping
Attributen: Boek - Kroniek van een onzichtbare man (H.Nijholt), Kunstwerk - Herinnering aan Haskerland (K. vd Sloot)

Overigens

Op de trap naar beneden kon ik voor het eerst mijn nieuwe daglichtlampen uitproberen. Op de achtergrond hangt ‘Herinnering aan Haskerland’ van mijn vriend Koos van der Sloot. Dit werk mocht ik van mijn werkgever uitzoeken, toen ik 25 jaar bij de zaak was. Koos is dood, maar we hebben zijn eieren nog. In zijn hand heeft Meneer Houtman mijn boek Kroniek van een Onzichtbare Man, met herinneringen aan de eerste 30 jaar van mijn leven. Dat staat alleen in mijn eigen boekenkast.

Opeens moet ik denken aan het feit, dat ik in het verleden wel eens opmerkingen kreeg, dat ik bij de publicatie van mijn korte verhalen op Facebook zo vaak een foto met mezelf plaatste. Mijn oprechte verweer was, dat verhalen met zo’n herkenbare foto op een vluchtig medium nu eenmaal meer aandacht krijgen. Door voortaan meneer Houtman in beeld te brengen in plaats van mezelf, maak ik mezelf weer onzichtbaar, en voel ik mij senang bij.

Bekijk ook...

een vriend

Voor de volledige foto en toelichting klik op

Wie is er bang?

Voor volledige foto en informatie klik op

Koning Eenoog

Informatie

Datum: 6 en 7 februari 2023 Locatie: Werkkamer Herman boven Attributen: Staf met pootje van de leren fauteuil, Kroon van stoelveer van de leren fauteil met messing salamander van de vader van Will, ooglap van een soeplepel, mijn gouden discosjaal, lijst van Gemeente Skarsterlan

Overigens

Ik wilde een statieportret maken van een potsierlijke ambtsdrager. Dat werd koong Eenoog. Ik nam altijd aan – analoog aan het spreekwoord – dat Eenoog koning is in het Land der Blinden. Maar nu vroeg ik mij af: is dat wel zo?

In het land der zienden is een...