een vriend

​Informatie

Datum: 7 en 9 december 2022
Locatie: de achtertuin
Attributen: Kip uit Leeuwarden (Lida Boonstra); kip uit Zimbabwe

Overigens

Dit is de eerste en vermoedelijk ook de laatste foto van Meneer Houtman, waarbij ikzelf in beeld kom. Hoewel het niet de eerste foto is, die ik van hem heb gemaakt, beschouw ik hem wel als mijn introductie van Meneer Houtman. Voor dit project staat hij voortaan voor de camera en ik erachter. De foto’s die ik met hem maak, geven mij voldoening. Ze pakken altijd anders uit, dan ik aanvankelijk had bedoeld. Enerzijds faal ik, maar anderszins maak ik iets, dat ik niet had kunnen verzinnen.

Bij iedere foto schrijf ik een toelichting in 100 woorden, een 1e verdieping en een 2e verdieping, elk ook in 100 woorden. Soms betreft het inzichten die de aanleiding waren van een foto, maar meestal inzichten die pas naar aanleiding van een foto komen. Dankzij meneer Houtman, steek ik dus veel op over mezelf en de wereld waarin ik leef. Daarom zijn wij vrienden.

Die bespiegelingen plaats ik niet meer op deze site en wat erop stond heb ik verwijderd, niet omdat ik ze niet wil delen, maar omdat ze afleiden van het beeld. 

Bekijk ook...

Die oude RSG

Toen ik met pensioen ging, besloot ik Meneer Houtman te bouwen en met hem foto’s te gaan maken. Eén van de locaties op mijn lijstje was Almastraat 5 in Sneek, de oude RSG. De laatste week van de zomervakantie wilde ik toeslaan.

Aaghrr - groei

Mensen spreken graag van ‘het kind in mij’. Kijk mij een! Die onbevangenheid en intuïtieve manier van doen ben ik nog niet kwijt. Maar was dacht in dat geval van ‘de baby in mij’?

Een lauwe middagzon

Voor een volledige foto en nadere informatie klik op