Handleiding

Informatie

Datum: 18/19 november 2022
Locatie: de kinderkamer
Attributen: ‘Mijn genetische leesstoel’ [https://www.klapwiekproducties.nl/handgemaakt/mijn-genetische-leesstoel], voetenbankje van Frans, Handleiding

Overigens

Juist buiten ben je afhankelijk van de zon, de wind, de lucht, vogels. Dat betekent dat ik de opstelling uren moet laten staan. En ik heb Meneer Houtman gemaakt van onbehandeld Underlayment, zeg maar rotzooi, dus in november 2022 kon ik niet meer buiten werken. En omdat ik nog geen daglichtlampen had, besloot ik eerst maar eens een foto te maken op de meest zongerichte kamer. Meestal ligt Meneer Houtman daar in onderdelen. Alleen als de kleinkinderen komen, verhuist hij naar zolder.  

In deze foto, waarin Meneer Houtman door zichzelf wordt voltooid, wilde ik zijn kromme rug uittesten. Hij heeft 3 ruggen: recht, 22 graden en 45 graden, 2 sets enkels: star en kantelbaar, en 2 sets duimen: recht en haaks.

sets duimen: recht en haaks.

Het verhaal van de stoel, die ik uit een salontafel van mijn vader maakte, heb ik elders beschreven in: ‘Mijn genetische stoel’.

Bekijk ook...

Land van Nooit

Rond 1975 zong Todd Rundgren op de VPRO-tv, zittend op de rand van het podium in zijn glamrock pakkie, Never Never Land. Hij had een toverstaf in zijn handen en waarom ook niet? Hij was de Wizzard, die in mijn sombere pubertijd de zon weer liet schijnen.

luchtgitaar

Toen wij gegrepen werden door de popmuziek – in die vreemde jaren tussen kind en nozem – speelden wij luchtgitaar.

Onvervuld verlangen

Ik ben een groot voorstander van monogamie. Toch is het een gegeven, dat de meeste mensen worden geboren met meer verlangens, dan door één ideale levenspartner kan worden ingelost. En dan ben ik verre van ideaal.