Op z'n kant

Informatie

Datum: 17 mei 2023
Codering: Pos 23 versie 6.1
Locatie: Voortuin
Attributen: Ladder van 2x SLS-en + lattenbodem Sido; verrekijker van mijn schoonvader, mijn neutrale bouwhelm, het 1e beeldhouwwerk van Will.
Bijzonderheden: Op de bouwhelm staat in Chinese karakters: Nummer 1.

Overigens

Als we aannemen dat in Nieuw Zeeland de wereld op zijn kop hangt, dan ligt die in China op z’n kant. Nu beweren ze, dat de Chinezen op weg zijn naar nummer 1 Wereldmacht en dat ze ons allemaal in de gaten houden. En misschien is dat ook wel zo, maar moet ik daar nu bang voor zijn? De Chinezen die ik ken hebben de gordijnen altijd dicht. Nee, projectontwikkelaars die aan overkant van de sloot huizen willen bouwen, voor mensen die terugkijken, als je in de tuin zit. Daar word ik niet vrolijk van. Ik heb niets te verbergen en ik hou van bouwen. Ik heb er mijn pensioen mee verdiend. Er moet worden gebouwd. Maar niet in mijn achtertuin!

De bouwhelm op de foto, is mijn oude neutrale bouwhelm uit mijn architectenverleden, waar ik voor de gelegenheid in het Chinees Nummer 1 op heb gezet. De 1 staat in het chinees ook op zijn kant. De verrekijker was ooit van mijn schoonvader, die ik helaas nooit heb ontmoet. Zo zie je maar.

Bekijk ook...

een vriend

Voor de volledige foto en toelichting klik op

Houdt vast

Voor de hele foto en nadere toelichting, klik

luchtgitaar

Toen wij gegrepen werden door de popmuziek – in die vreemde jaren tussen kind en nozem – speelden wij luchtgitaar.